lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de febrer, 2008

ERC incorpora al seu programa la revisió del concordat amb el Vaticà

ERC ha decidit incorporar al seu programa electoral diverses propostes per al caràcter laic de l'Estat, entre les quals figura la revisió del Concordat de l'Estat Espanyol amb la Santa Seu (Vaticà), que data de 1979 i, segons esquerra, representa "una herència del franquisme".

Segons ha explicat Joan Ridao, cal "revisar" a fons les relacions entre l'Estat Espanyol i l'Església Catòlica amb l'objectiu de garantir la pluralitat religiosa i que no existeixin privilegis per una determinada confessió.

ERC considera, en aquest sentit, que l'Església Catòlica "ha d'autofinançar-se i no ha de rebre una part dels recursos que paguem tots els ciutadans a través dels impostos".

Segons Ridao, el que passa actualment és que "la jerarquia catòlica rep diners públics que paguem tots", amb la paradoxa que "molt sovint aquests diners van destinats a fins tan poc cristians com és el de finançar una emissora de ràdio, la COPE, que cada dia difon per les ones hertzianas missatges contra Catalunya".

A més, ha apuntat, han de ser reformades totes les lleis que, en aplicació del concordat, "obliguen a impartir ensenyament religiós en les escoles" i, en el seu lloc, "ha d'existir la diversitat i el diàleg interreligiós". que passin els bisbes! 040208 CATr