lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de març, 2008

La guerra de l'aigua: Baltasar proposa una cimera entre Montilla i Mas per buscar solucions a la situació "d'emergència nacional"

Baltasar 280308 CATr El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha qualificat d'"emergència nacional" la situació de sequera que viu Catalunya i ha proposat una trobada "d'alt nivell" entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició, el líder de CiU, Artur Mas, per intentar buscar solucions.

Baltasar ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TV3, en què també ha retret a CiU que atiés la polèmica amb les seves contínues crítiques a la proposta d'un "transvasament temporal".

El conseller de Medi Ambient ha explicat que durant quinze dies no va fer pública la proposta del transvasament perquè "encara no s'havia reunit amb els afectats".

Precisament avui, Baltasar es reuneix amb els alcaldes de Reus i Tarragona per analitzar la sequera que afecta Catalunya, que podria obligar en el futur a traslladar aigua de les comarques tarragonines a l'àrea de Barcelona.

Els pagesos de Tarragona han decidit convocar diverses protestes, que es concretaran la setmana que ve. Així ho va decidir el col·lectiu en una assemblea celebrada ahir per Unió de Pagesos.

Peer la seva banda, Montilla ha afirmat que el seu govern ha d'actuar per assegurar el subministrament d'aigua de boca davant la sequera que pateix Catalunya i ha reiterat que la captació d'aigua prevista del riu Segre seria només temporal, ja que la Generalitat no vol "prendre-la a ningú".