lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de març, 2008

Montilla afirma que les balances fiscals es publicaran

José Montilla ha manifestat que no cal témer per la publicació de les balances fiscals perquè és un compromís electoral. PSOE i PSC segueixen marejant la perdiu en aquest tema tan sensible pel país. Així, ahir José Blanco, secretari d'organització dels socialistes espanyols, apuntava un sí però no que deixava obertes força escletxes i més d'un dubte sobre el que acabarà fent el govern. Mentre afirmava que era possible publicar les balances, repetia que encara no hi havia res decidit al respecte.

I per un altre costat, i com a mostra de les diferents sensibilitats socialistes en funció de la comunitat a la que pertanyen, Guillermo Fernández Vara, president de la Junta d'Extremadura, manifestava que considerava immoral i desgavellat, entre d'altres qualificatius gens agradables, donar a conèixer les xifres del transvasament de recursos econòmics entre comunitats.

En una entrevista a la cadena Ser recollida per EuropaPress, Montilla ha reconegut que a alguns presidents autonòmics "pot no interessar-los" aquesta publicació de les balances, però ha remarcat que "la informació mai està de més, perquè permet opinar amb més elements objectius i menys subjectius" al parlar de solidaritat o d'insolidaritat.

"El que cal fer és complir els compromisos electorals", ha insistit, i s'ha mostrat convençut que la publicació de les xifres constatarà que "Catalunya ha estat solidària i vol seguir sent solidària, malgrat que, pel seu lloc, exigeix també un finançament més just i transparent". Respecte a aquest nou finançament, el president català s'ha limitat a assenyalar que no té cap dubte que el govern central complirà la llei i aplicarà el nou Estatut.