lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’abril, 2008

Arrenca el Jaume I després de més de tres hores avariat

Acció Cultural 260408 CATr El tren Jaume I, que porta més de tres-centes persones a Alacant des de Barcelona per participar en la manifestació commemorativa del 25 d'abril ha estat aturat més de tres hores entre Xàtiva i Ontinyent per una avaria. Segons testimonis presencials, cap a les dues de la tarda el tren s'ha aturat de cop i ha quedat sense llum.

A la zona s'han desplaçat operaris de Renfe per arreglar l'avaria tot i que no s'ha descartat fer arribar un altre tren per l'altra via per portar el passatge fins el seu destí. Finalment, cap a dos quarts de sis el tren ha pogut tornar a fer camí. El viatge està organitzat per la Federació Llull.

Durant les més de tres hores de l'avaria els passatgers s'han esperat dins i fora del tren. La tripulació del tren ha ofert tot l'avituallament disponible al comboi als passatgers. Segons alguns viatgers, la imatge general ha estat de "cansament". "No funciona l'aire condicionat i ha fet molta calor", ha assegurat una passatgera. Les circumstàncies de l'avaria han fet disparar igualment "els rumors de boicot" tot i que finalment s'ha tractat d'una simple problema amb la catenària.

S'espera que el tren arribi a la ciutat d'Alacant a un quart de set. Fonts de la organització han revelat que la manifestació, que ha de començar a les sis de la tarda, s'endarrerirà per permetre l'arribada de l'expedició barcelonina. Si el tren trigués més del previst, no es descarta "canviar la trajectòria de la manifestació i passar per l'estació de tren a recollir" els viatgers del Jaume I.