lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’abril, 2008

Manifestació multitudinària a Alacant

Alacant 260408 CATr Unes 20.000 persones han participat aquesta tarda en la manifestació que ha tingut lloc a Alacant. La marxa ha commemorat la batalla d'Almansa, que el 25 d'abril del 1707 va obrir la porta del País Valencià als exercits felipistes i que tindria, com a principal conseqüència, la derogació dels furs valencians. A més de la commemoració històrica, la manifestació ha demanat que TV3 es pugui tornar a veure a les comarques d'Alacant, que no poden veure aquest canal des del mes de desembre.

Eliseu Climent, secretari general d'Acció Cultural del País Valencià ha destacat que l'èxit de la convocatòria s'ha d'atribuir especialment als alacantins, ja que "només unes 2.000 persones hem vingut de fora". La marxa ha transcorregut sense incidents, tot i que ha començat una mica més tard del previst per permetre la incorporació de l'expedició barcelonina, que venia en el tren Jaume I i ha patit una avaria entre Xàtiva i Ontinyent que els ha tingut aturats tres hores i mitja.

Climent ha insistit també que "la reivindicació de TV3 ha estat una constant" en la marxa, que ha estat convocada per partits polítics, entre els quals el PSPV, el Bloc i Esquerra Unida, sindicats i entitats cíviques d'Alacant. Pel que fa a la situació de TV3, Climent ha assenyalat que continua la "batalla legal entre els equips jurídics d'ACPV i els de la Generalitat Valenciana", tot i que la situació actual es pot definir com un "stand by" que no tornarà a l'activitat fins a la tardor. Pel que fa a l'avaria del tren especial Jaume I, Climent ha declarat que el fet constata un cop més "el menyspreu de les infraestructures a l'eix mediterrani".

VilaWeb/ElPunt: Més de 20.000 manifestants omplen els carrers d'Alacant en commemoració del 25 d'abril