lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’abril, 2008

El consell nacional d'ERC aprova una resolució contra el transvasament

esquerra 260408 CATr El consell nacional d'ERC ha aprovat aquest dissabte una resolució contra el transvasament de l'Ebre, acordat pel govern tripartit en el qual participen. El text s'oposa a tota interconnexió de conques i ratifica el compromís amb l'Ebre signat l'any 2003 contra el pla hidrològic nacional (PHN) que projectava el govern de José María Aznar.

La resolució ha sigut presentada per l'executiva regional de la formació a les Terres de l'Ebre i s'ha aprovat gairebé per unanimitat, amb 95 vots a favor i només 2 vots en blanc, malgrat que l'actual secretari general i aspirant a president del partit, Joan Puigcercós, havia defensat la mesura d'urgència aprovada per la Generalitat com a sortida puntual a una situació d'emergència. Puigcercós ha reclamat als seus companys de partit "responsabilitat" i que "alguns" deixin de banda "l'oportunisme".

La reacció dels sectors crítics del partit al resultat del consell nacional d'avui, en què Josep-Lluís Carod-Rovira s'ha acomiadat com a president de la formació, ha estat immediata. El líder d'Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, ha reclamat que el partit actuï en conseqüència. "Després de la resolució aprovada pel consell nacional contra el transvasament, ERC ha de ser seriosa i coherent i defensar el mateix al govern i al Parlament per evitar el transvasament. No podem deixar les Terres de l'Ebre a l'estacada", ha advertit Bertran.

El candidat a la secretaria general per Esquerra Independentista no ha assistit a la reunió, que celebrava a Amposta, perquè és a Alacant per participar en la manifestació d'Acció Cultural i Òmnium Cultural amb motiu de la diada del País Valencià, que commemora la derrota d'Almansa del 25 d'abril de 1707. Tanmateix, Bertran ha seguit l'evolució del consell nacional a distància i ha assegurat que el seu sector no ha presentat cap resolució pròpia contra el transvasament perquè volien "donar suport a la dels companys de les Terres de l'Ebre".

VilaWeb/ElPunt: El consell nacional d'ERC es posiciona en contra dels transvasaments

Avui: Carod i Puigcercós reclamen unitat a ERC per l’aigua elPeriódico: Carod s'acomiada davant el consell nacional d'ERC i Puigcercós li agraeix els serveis prestats

Avui: Puigcercós demana a ERC 'cohesió' davant la sequera i agraeix a Carod la feina feta al capdavant del partit

LaVanguardia: Puigcercós defiende "las legítimas reivindicaciones de las Tierras del Ebro" ante el Consell Nacional

1 comentari:

Anònim ha dit...

A això se li diu coherència, sí senyor... i tot lo demés són punyetes. Olé "tus huevos" ERC, que són antitrasvasistes acèrrims però recolzen lo trasvasament a Barcelona. I el Carod, que ho tornaria a firmar, lo Compromís per l'Ebre: i tant que sí, home, perquè fins ara la paraula no valia res, i ara fins i tot la firma ja no val un duro.
Definitivament he de donar la raó a aquells que m'ho dien sempre i jo, innocent, los rebatia: tots los polítics són iguals, no n'hi ha un pam de net i són tots tipus MCD (morro i cara dura).