lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’abril, 2008

Els dirigents d'ICV a les Terres de l'Ebre demanen la dimissió de Francesc Baltasar

L'executiva intercomarcal d'ICV a les Terres de l'Ebre ha demanat obertament la dimissió del conseller de Medi Ambient i Habitatge, el també ecosocialista Francesc Baltasar, i ha reclamat a la direcció del partit que si, finalment, el govern espanyol aprova divendres la interconnexió de xarxes, abandoni el govern de la Generalitat. Si no compleixen aquestes demandes, les organitzacions locals obriran un procés de "reflexió" per abandonar el partit.

El president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, ha reiterat l'oposició de la intercomarcal al projecte, assegurant que es tracta d'un 'transvasament permanent i irreversible' oposat a la nova cultura de l'aigua i que qüestiona el compromís del partit amb la lluita antitransvasament. Els ecosocialistes ebrencs consideren que la materialització de la interconnexió amb una "canonada permanent" suposa donar l'esquena definitivament al model de gestió de l'aigua del qual han estat fent bandera durant els últims anys i "vulnera" el Compromís per l'Ebre, que tots els partits del govern van signar amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre contra futurs transvasaments i la interconnexió de xarxes.

La direcció d'ICV a l'Ebre qüestiona la "capacitat d'autogovern del país" davant la "imposició" de l'executiu estatal i considera que el territori ha estat menystingut tant pel Departament del Medi Ambient com pel ministeri, perquè no han volgut informar sobre el projecte. "Per tant, demanem la dimissió del Conseller de Medi Ambient i Habitatge per la seva gestió política i comunicativa de la crisi de la sequera", afirma el comunicat. Avui: El tripartit impedeix la reprovació a Baltasar votada per l'oposició