lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de maig, 2008

Benach i Niubò presenten només la meitat de les signatures recollides per protegir l'anonimat dels firmants

La candidatura formada pel tàndem Ernest Benach-Rafel Niubò, Esquerra Futur, ha presentat aquest migdia les signatures que els serviran d'aval per optar a la presidència d'Esquerra Republicana.

Esquerra Futur ha entregat 768 signatures pel candidat a la presidència Ernest Benach i 767 pel secretari, Rafel Niubò.

Aquests avals representen només la meitat de les signatures recollides, que han estat 1.480 per a cada un. Segons Patrícia Gomà, portaveu d'aquesta candidatura, no s'han presentat totes les signatures "per respectar la identitat dels signants, ja que alguns tenen certa recança de ser titllats d'una banda o una altra". Gomà assegura que entre les signatures que no s'han presentat hi consta algun nom que "podria sorprendre".

La formació havia demanat que els avals que s'entreguessin a més a més dels 507 que es demanaven com a mínim per cada candidat, es destruïssin, proposta que des de la direcció del partit es va rebutjar.

També el sector de Joan Carretero ha detectat el que Rut Carandell va definir, en un article publicat a l'AVUI, com "por a Calàbria", en referència al carrer on hi ha la seu del partit i quarter general de l'aparell controlat per Puigcercós. R.cat ha decidit lliurar totes les firmes reunides –896 per Joan Carretero, candidat a la presidència del partit, i 812 per Carandell, aspirant a la secretaria general–, però asseguren que molts militants s'han "reservat" i han decidit no oferir-los el seu suport fins al dia de la votació, el 7 de juny. "Tindrem vot ocult. La recollida de firmes era només com un tràmit administratiu, que nosaltres no volíem però que hem hagut de passar. L'hora de la veritat serà el dia de les eleccions", ha anunciat Rut Carandell.

Pel que fa a la resta de candidatures, el tàndem format per Joan Puigcercós i Joan Ridao, del sector que domina l'actual executiva, ja va entregar la setmana passada 2.232 avals. Els aspirants d'Esquerra Independentista (EI), Jaume Renyer i Uriel Bertran, també ha lliurat avui les seves firmes: 758 i 934 respectivament. Bertran, que considera EI el "pal de paller" del canvi que s'espera a ERC, ha agraït el suport "a vegades compromès" dels militants que han signat a favor de la seva candidatura.