lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de maig, 2008

Es reuneixen els experts que han d'actualitzar la balança fiscal de Catalunya amb l'estat

Tretze experts en finances i hisenda pública es reuneixen avui a migdia, per encàrrec de la conselleria d'Economia i Finances, per actualitzar les estimacions fetes el 2005 de les balances fiscals del Principat amb l'estat. Ho faran en base a les dues metodologies existents: la del flux del benefici, que mesura la incidència de l'actuació del sector públic sobre el benestar dels ciutadans, i la del flux monetari, que mesura l'impacte del sector públic sobre un determinat territori.

Actualitzaran les balances fiscals fins a l'últim any amb les dades disponibles, per tal de poder disposar de 'xifres rigoroses i incontrovertibles que puguin ser acceptades per totes les forces polítiques catalanes', defensa el govern català.

Els experts, que han rebut l'encàrrec del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, són: Núria Bosch, Joan F. Corona, Joan Carles Costas, Guillem López, Eduard Rius, Ramon Tremosa, Matias Vives, Antoni Zabalza, Joan Ramon Rovira, Xavier Sala Martín, Joaquim Solé Vilanova, Maite Vilalta i Marta Espasa.

La balança fiscal de Catalunya amb l'Administració Central. Gener 2005