lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juny, 2008

El PP s'adhereix al 'Manifiesto por la lengua común' en defensa del castellà

PP 250608 CATr El Partit Popular s'ha adherit al Manifiesto por la lengua común, promogut per intel·lectuals que defensen que el castellà sigui la llengua comuna a tot l'Estat espanyol.

En un comunicat, el PP expressa la seva adhesió al text i explica que el president del partit, Mariano Rajoy; la secretària general, María Dolores de Cospedal, i els subsecretaris Ana Mato, Javier Arenas i Esteban González Pons han signat el manifest a través de la pàgina web d'El Mundo.

Rajoy ha manifestat en diverses ocasions que el grup parlamentari popular al Congrés presentarà una proposició de llei per garantir el dret a utilitzar el castellà a tot l'Estat, tal com recollia el programa electoral amb el qual el partit es va presentar a les eleccions generals.

Puigcercós convida els signants a Catalunya

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha convidat avui els signants del manifest a venir a Catalunya i ha declarat: "Opinen des de fora. Si visquessin a Catalunya ,opinarien diferent, n'estic segur".

En declaracions a TVE, Puigcercós ha declarat que l'aposta pel sistema educatiu català d'immersió lingüística pretén evitar que hi hagi "dues comunitats separades" a Catalunya en funció de la llengua, i consolidar que hi hagi "una sola comunitat cultural".

Pel que fa a les reivindicacions dels signants de preveure la possibilitat de ser educat en llengua materna, Puigcercós els va preguntar a "quina de les 25 llengües maternes" es refereixen. Ha indicat que, actualment, gràcies al fenomen de la immigració, a l'escola catalana hi ha una varietat de llengües maternes diferents, i ha afegit: "Necessitem elements de cohesió", una cosa que per a la gran "majoria" de la societat catalana passa pel català.

El conseller Joaquim Nadal considera que "tothom pot viure en castellà a Catalunya"

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha considerat avui que "tothom pot viure en castellà a Catalunya", i que la voluntat del Govern és que "quedi preservat" el model lingüístic català.

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després de ser preguntat sobre el manifest presentat dilluns per un grup de personalitats, en què reclamen al Congrés que garanteixi "a tot el territori nacional" els drets dels qui optin per "la llengua comuna", en relació amb el castellà.

-Cal que ens estem justificant tot lo rato ?