lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juny, 2008

Els militants d'Esquerra avalen la continuïtat del pacte de govern tripartit però no donen un mandat clar a Puigcercós

esquerra 070608 CATinfo Els militants d'Esquerra han donat la confiança a Joan Puigcercós i Joan Ridao (Gent d'Esquerra) en les eleccions que s'han fet aquest dissabte. Puigcercós, però, només ha aconseguit el 37 per cent dels vots i s'hi veu abocat a un pacte amb Ernest Benach (ERC Futur) que ha quedat tercer amb el 26 per cent dels vots. Joan Carretero (Reagrupament.cat) ha aconseguit capitalitzar el vot d'oposició quedant segon amb el 27 per cent dels vots mentre Jaume Renyer aconseguia el vuit per cent. Pel que fa a la secretaria general Joan Ridao ha guanyat les votacions.

Ridao s'ha imposat amb el 37 per cent dels vots, seguit de Rafel Niubò, que ha aconseguit el 23. Ruth Carandell és tercera amb el 19 per cent dels vots i el quart lloc correspon al líder d'Esquerra Independentista, Uriel Bertran, que ha aconseguit el 18 per cent dels vots.

Ara comença una setmana en la qual Puigcercós haurà de negociar la pròxima executiva del partit. Segons han confirmat a VilaWeb Ruth Carandell i Jaume Renyer, cap dels dos sectors opositors volen integrar-se a aquest òrgan de direcció fet que aboca Puigcercós a haver de pactar amb Ernest Benach. Un pacte que no serà senzill vista la tensió existent entre Puigcercós i Josep Lluís Carod-Rovira.

L'anàlisi territorial de les dades aporta elements interessants. Destaca sobremanera la victòria de Benach a Barcelona, on Niubò té una forta presència i on la candidatura de Carretero també ha aconseguit superar la de Puigcercós, guanyant a més al casal de l'Eixample, el més gran que té Esquerra Republicana. A les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona la victòria de Benach és també inapelable i a la corona metropolitana de Barcelona tant Carretero com Benach aconsegueixen victòries importants.