lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juny, 2008

Maragall es nega a eliminar amb una llei la tercera hora

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, no comparteix que s’hagi de desactivar la tercera hora de castellà a les escoles a través d’una llei tramitada per urgència al Parlament, que quedaria legalment per sobre del decret llei espanyol, com han plantejat en les últimes hores CiU i ERC.

Fonts del departament insisteixen que el seu objectiu se centra a aprovar la futura llei d’educació, tot i que tècnics d’Educació qüestionen que amb aquesta normativa general es pugui deixar sense vigor la tercera hora de castellà. A més, la nova norma no estarà aprovada en les pròximes setmanes. L’actitud de la conselleria coincideix amb la del PSC, que dóna per tancada la qüestió des de dimarts passat.

Els partits nacionalistes estan neguitosos perquè la tercera hora de castellà s’implantarà en algunes escoles el pròxim curs si no es pren una decisió aviat. ERC es va sumar ahir a CiU i va enviar també al govern català una proposta de projecte de llei dotant la Generalitat de les competències sobre la llengua a les escoles. Tot fa preveure que si els socialistes es mantenen tancats en la seva posició, la qüestió es debatrà al Parlament.