lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juny, 2008

"Hi haurà votacions conjuntes, segur"

Els tres candidats a la secretaria general que no van ser elegits dissabte –Rafel Niubò (Esquerra Futur), Rut Carandell (Reagrupament.cat) i Uriel Bertran (Esquerra Independentista)– han donat a conèixer conjuntament un comunicat en què reclamen a Puigcercós que respecti la pluralitat i que tingui present que sumen un 63%, davant del 37% de la candidatura de Puigcercós.

També reclamen que aquesta pluralitat d'opcions quedi reflectida tant a la mesa del congrés com en la renovació del consell nacional, si bé els tres sectors continuen negociant amb Puigcercós i el seu equip el contingut de les esmenes parcials i la composició de l'executiva.

En aquest sentit, el líder de Reagrupament ha assegurat: "Hi haurà votacions conjuntes, segur. Nosaltres tampoc estem d'acord amb l'esmena que pretén impedir que Josep-Lluís Carod-Rovira es pugui presentar com a candidat a les pròximes eleccions". "El sector Puigcercós vol un govern monocolor amb cireretes dels altres grups, i això no ho permetrem. Nosaltres no serem a la nova executiva, perquè no estem d'acord amb la seva estratègia i defensarem la nostra ponència alternativa al congrés d'aquest cap de setmana", ha afegit Carretero.

En qualsevol cas, tots els grups tenen la voluntat que el consell nacional reflecteixi els percentatges que ha obtingut cadascuna de les candidatures.

Video: Carandell, Niubò i Bertran demanen conjuntament que el consell nacional que es votarà demà reflecteixi el resultat electoral. Volen que la mesa del congrés també ho reflecteixi i que la presidència sigui consensuada.

VilaWeb/ElPunt: Reagrupament, ERC Futur i Esquerra Independentista reclamen pluralitat en la direcció d'Esquerra

elPeriódico: Els tres sectors minoritaris d'ERC pressionen Puigcercós i li recorden que sumen el 63%