lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de juny, 2008

La Fundació Pasqual Maragall erigirà un centre d'investigació de l'alzheimer

La Fundació Pasqual Maragall dedicada la recerca sobre l'Alzheimer, es va presentar públicament ahir. N'és un dels principals envits erigir un centre de recerca científica sobre la malaltia; un centre que reclutarà, sobretot, 'gent jove amb idees poc convencionals' i amb projectes de 'risc elevat', segons el director de la Fundació, Jordi Camí. Però ara cal trobar els diners necessaris, que els promotors miraran de captar dins l'àmbit privat de tot el món.

I és que per tirar aquesta idea endavant calen quinze milions d'euros anuals durant deu anys. Per aquesta raó encara no se sap quan podrà entrar en funcionament aquest centre, que tindrà la seu a Barcelona.

Segons l'ex-president de la Generalitat, Pasqual Maragall, afectat d'alzheimer, una de les finalitats principals de la Fundació és d'arribar a establir els indicis que revelen la propensió a sofrir aquesta malaltia, i per això cal que sigui capdavantera en la investigació de les malalties neurodegeneratives.

El director de la Fundació, que també dirigeix el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), va manifestar que hi havia 'espai, oportunitat i obligació' per a canviar la situació actual dels malalts d'alzheimer: 'Ens arremangarem per trobar alternatives'.

Entre el públic assistent, hi havia el conseller de la vice-presidència, Josep Lluís Carod Rovira, els consellers Antoni Castells, Francesc Baltasar, Carme Capdevila, Marina Geli i Josep Huguet, dirigents de l'Ajuntament de Barcelona i el president de Convergència i Unió, Artur Mas.