lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juny, 2008

La tercera hora de castellà desferma de nou la polèmica entre PSC i ERC

La tercera hora de castellà no serà obligatòria el curs que ve. S'ajorna un any, fins al setembre del 2009. El Departament d'Educació, que havia demanat a les escoles que abans del 14 de juny informessin de com pensaven augmentar les 245 hores de castellà a l'educació primària que preveu un decret del govern espanyol, es va veure obligat ahir a retirar les instruccions per complir amb la tercera hora de castellà a causa de les pressions d'ERC i arran de l'amenaça d'una crisi de govern. Per evitar mals majors en el si del tripartit, Educació publicarà aquesta mateixa setmana una altra ordre al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que deixa per a finals del curs 2008/2009 la presentació dels projectes lingüístics. En definitiva, ajorna un any el conflicte lingüístic i polític. Uriel Bertran 040608 CATr

Els partits de govern havien signat l'acord de no fer obligatòria aquesta tercera hora. El PSC és el partit que ho volia incomplir, no esquerra.

Reunió dels inspectors

Només 24 hores abans d'anunciar-se que s'aturava tot el procés per exigir la tercera hora de castellà, els inspectors d'Educació estaven reunits per saber el sistema informàtic que havien de fer servir per comptabilitzar les hores totals de castellà. El procés s'havia d'acabar el 30 de juny. Els inspectors estan molestos pels canvis continus i demanen que les normes siguin clares.

VilaWeb/ElPunt: Educació endarrereix un any l'aplicació de la tercera hora d'espanyol