lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juliol, 2008

Dones en defensa de l'avortament, a la xarxa

L'Assemblea de Dones Autònomes per la Despenalització de l'Avortament vol tenir veu en el debat de l'avortament, un debat, considera, del qual es dóna una visió distorsionada a la majoria de mitjans. El grup ha creat un bloc, 'Avorta tu també', amb la intenció de donar informació sobre la qüestió i defensar la total llibertat de la dona d'avortar, sigui en el moment que sigui.

'El 90% dels avortaments es fan durant les primeres setmanes, la resta, es fan més tard per raons de pes', afirma una membre de l'Assemblea, que s'ha adherit a la campanya d'autoinculpacions engegada per diferents organitzacions. 'El debat actual sobre l'avortament', explica, 'no té en compte que les dones són prou intel·ligents per decidir sobre elles mateixes, sense que hi intervinguin jutges i metges'. És per això que el debat sobre el termini dins el qual es pot avortar no té sentit, defensen.

En els últims temps, una ofensiva de diferents grups de pressió contra l'avortament amenaça de liquidar els drets aconseguits en la lluita feta per les feministes els anys setanta, defensa l'Assemblea. No només al nostre país, sinó a altres estats, com a Itàlia, on el primer ministre Berlusconi ha amenaçat d'il·legalitzar-lo; a Xile, on el govern ha prohibit la pastilla post-coital, abans legal; o a països com Polònia i Irlanda, on l'avortament és encara il·legal.

'Avorta tu també'