lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juliol, 2008

Maragall reclama el grup propi del PSC a Madrid

S'havia donat de baixa de la formació socialista com a desacord amb l'actual direcció, però avui Pasqual Maragall ha acceptat participar en l'acte commemoratiu de la fundació del PSC. L'expresident ha entrat a l'acte al costat del cap del govern català i primer secretari del PSC, José Montilla.

Maragall ha fet un discurs on ha demanat el grup propi del partit al Congrés dels Diputats com una "assignatura pendent". Segons l'exlíder es va renunciar al grup propi "pel cop d'estat que ara queda una mica lluny, per això s'ha de tornar a formar". També ha animat el PSC a ser el primer partit que faci eleccions primàries, segons ha dit, tal com fan els partits dels Estats Units.

L'expresident de la Generalitat i expresident del PSC, ha rebut les lloances de José Montilla que ha tret importància a que ara no sigui militant del partit socialista català. La majoria del públic ha aplaudit en to d'ovació l'assistència de l'expresident, tot i que una minoria no s'ha afegit als aplaudiments.

Montilla fa dies que li va formular la invitació a Maragall a l'acte de celebració del 30è aniversari de la formació socialista que s'ha fet a l’Auditori de Barcelona. Després de la seva absència en una commemoració anterior preparada per als militants que mantenen el carnet des del primer dia. Aquest fet va aixecar queixes dins mateix de la formació, en especial d'Antoni Castells i Ernest Maragall.