lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juliol, 2008

El Consell de Seguretat Nuclear exigeix a Cofrents una anàlisi sobre els últims incidents

L'organisme reclama a totes les centrals un pla especial de vigilància El Consell de Seguretat Nuclear, responsable de la seguretat de les centrals nuclears de l'estat, ha demanat als responsables de la central de Cofrents una anàlisi exhaustiva sobre les quatre situacions d'emergència que la instal·lació ha patit en dotze dies. L'objectiu és d'identificar les causes o les deficiències que han desencadenat els problemes. L'informe l'ha de presentar el mes de setembre.

El Consell ha reclamat a totes les centrals de l'estat que engeguin un programa especial de vigilància radiològica a causa dels incidents patits per les centrals d'Ascó, Vandellòs i Cofrents.

Intranquil·litat a Vandellòs

Ahir el regidor de Medi Ambient de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Xavier Samarra, va demanar que es convoqués de manera 'urgent' la Comissió de seguiment de l'explotació de Vandellòs II. L'ajuntament vol que l'informi 'al detall' dels últims successos notificables que han tingut lloc a la planta. Ahir, novament, la central nuclear d'Ascó no es va poder posar en funcionament per problemes diversos. I el cap de setmana passat, divendres i diumenge, es van trobar partícules radioactives a Vandellòs.