lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juliol, 2008

Ibarretxe: "La consulta s’ha de fer"

"Quan estan parlant de referèndum il·legal, estan mentint" Ibarretxe 160708 CATr El president del Govern basc, Juan José Ibarretxe, ha afirmat que el recurs del govern espanyol contra la consulta convocada pel lehendakari i aprovada pel Parlament basc pel 25 d’octubre es basa en una "debilitat d’arguments total i absoluta". Segons Ibarretxe, aquests arguments fan que "avui tinguem més raó que ahir per pensar que la consulta s’ha de fer".

El president basc ha dit que "no s’ha de generar cap tipus de modificació constitucional perquè no és cert. Per tant, saben perfectament que quan estan parlant de referèndum il·legal, estan mentint, falten a la veritat. És una consulta que no representa cap canvi jurídic, no és un referèndum. La debilitat argumental dels que han presentat el recurs ens confirma que el camí que hem començat és legítim, legal i democràtic".

Abans d’emprendre qualsevol iniciativa, Ibarretxe espera que el Tribunal Constitucional prengui una decisió. "El Govern basc vol que el tribunal es pronunciï abans del 15 de setembre per no fer un dany irreparable a la democràcia basca i espanyola, i si no ho fa sobre les qüestions de fons, que aixequi la suspensió per no crear aquest dany".

Sobre la seva gestió, el president basc ha explicat que tot el que faci a partir d’ara ho farà "de la mà del seu partit, el PNB, i del tripartit". Ibarretxe ha destacat que "la llei de consulta és un patrimoni bàsicament del Parlament basc i del conjunt de la societat basca. És curiós que en el recurs es diu que consultar és dividir i que qui prohibeix consultar, que és el que defensa Rodríguez Zapatero, es traslladi a l’opinió pública, com si fóssim ximples, en termes de conviure. El món al revés".