lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de juliol, 2008

La JNC demana a Springsteen un gest de complicitat a favor de l'Estatut

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de Convergència, ha enviat una carta a Bruce Springsteen per demanar-li un gest de complicitat implícit a favor de l'Estatut català en algun dels dos concerts que oferirà a Barcelona els dies 19 i 20 de juliol.

Amb el lema We shall overcome (traduïble de l'anglès per "Ho aconseguirem") la campanya, per a la qual s'han editat 50.000 fullets, 4.000 xapes i 2.000 cartells, pretén explicar als turistes que l'Espanya del PP i del PSOE és com una "presó" per a Catalunya, perquè no respecta el seu Estatut democràtic. L'eslògan escollit per guanyar complicitats entre els visitants estrangers recupera un dels lemes utilitzats pels esclaus dels EUA al segle XIX i rescatat pels moviments en defensa dels drets civils en els anys cinquanta i seixanta.

We shall overcome també és el títol d'una de les cançons de l'extens repertori de Springsteen, una balada que les joventuts de CDC volen que el rocker nord-americà canti en algun dels dos pròxims concerts a Barcelona, com a mostra de complicitat amb la causa catalanista.

Així ho han demanat al músic a través d'una carta que li han fet arribar a través de les seves productores, en què li detallen el perill de "retallada" que corre l'Estatut en mans del TC.