lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’agost, 2008

Carod espera que si el PSC vota a favor dels pressupostos sigui perquè hi ha un finançament "just" per a Catalunya

Carod-Rovira 220808 CATr El vicepresident del govern i president en funcions de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, espera que si el PSC vota a favor dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) sigui perquè incorporen un finançament "just" per a Catalunya.

Carod ha respost així al ministre de Treball, Celestino Corbacho, que va assegurar que els 25 diputats del PSC donaran suport als PGE i que no es plantegen crear cap crisi ni al govern ni al PSOE pel debat del finançament autonòmic.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que el secretari general adjunt del grup socialista al Congrés, Daniel Fernández (PSC), ha puntualitzat les afirmacions fetes per Corbacho assegurant que "els diputats socialistes catalans votaran que sí als Pressupostos si hi ha un bon sistema de finançament". "Vull creure que serà així", ha indicat Carod.

Carod ha evitat entrar en crítiques a ICV pel seu acord amb el PSOE per retirar la compareixença del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha demanat no barallar-se per aquests assumptes "que no són el tema central". "Si cadascú va per la seva banda a Madrid, ens tornaran a prendre el pèl", ha advertit. "Mentre ens enfrontem els uns contra els altres, a Madrid segur que s'estan fregant les mans de satisfacció", ha dit el vicepresident del govern.

Carod-Rovira, ha insistit en la unitat dels partits catalans a l'hora d'exigir un bon acord de finançament. En aquest sentit, ha fet una crida també a la unitat de la societat catalana, en referència a les organitzacions més significatives, com les sindicals, culturals o universitats, entre d'altres.

Carod ha reconegut que "li hagués agradat", com a vicepresident, "rebre una trucada" per part d'ICV per informar-lo sobre la reunió entre Joan Saura i María Teresa Fernández de la Vega i el pacte al qual van arribar sobre la compareixença de Pedro Solbes en comptes de la de Zapatero a canvi d'arribar a l'acord de finançament en tres mesos.