lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de setembre, 2008

Detenen a Euskadi Nord el portaveu i dotze dirigents més de Batasuna

La policia francesa ha detingut avui a la matinada en unes quantes localitats d'Euskadi Nord catorze membres de Batasuna, entre els quals el seu portaveu, Xabi Larralde. Larralde havia format part de la mesa nacional de Batasuna i de la comissió negociadora encapçalada per Arnaldo Otegi durant el frustrat procés de pau. L'operació policíaca contra Batasuna, que és una organització legal a Euskadi Nord, inclou l'escorcoll de la seu del partit a Baiona.

A més de Larralde, la policia ha detingut Jean François Lefort, Maider Duhalde, Jean-Claude Agerre, Patricia Martinon, Haritza Galarraga, Giuliano Cavaterra, Frederic Carricart, Jokin Etxebarria, Antton Etxeberri, Anita Lopepe, Jon Irazola, Eñaut Elosegi i Aurore Martin, i busca Zigor Goieaskoetxea, que no era a casa seva.

Segons algunes fonts, l'operació és fruit de dues investigacions: l'una, de la justícia espanyola, per lligams amb l'il·legalitzat Partit Comunista de les Terres Basques, i l'altra, de la justícia francesa, per uns atemptats comesos fa dos contra el complex hoteler Ostape, a Euskadi Nord, en què participava com a empresari el xef Alain Ducasse.