lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de setembre, 2008

Mor el cantant Ramon Calduch

El cantant Ramon Calduch, que es va fer popular a la dècada dels 50 i 60 cantant temes melòdics i versions d'artistes internacionals, ha mort avui a Barcelona als 79 anys després d'una llarga malaltia, segons ha informat la família de l'artista.

Nascut a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) el 5 de novembre del 1928, Calduch va començar la seva carrera professional el 1948 i es va donar a conèixer al Festival de la Cançó Mediterrània i al Festival de Benidorm.

Durant els anys 50 i 60 va ser conegut per cançons com Los gitanos o El viejo frac, i per versions de Beguin the beguine i d'Et maintenant, entre moltes altres.

Calduch, que va començar a cantar en català a mitjans dels 60, va treballar amb artistes com Rudy Ventura, José Guardiola, Sara Montiel i Carmen Sevilla, i va viatjar per Sud-amèrica i Itàlia.

El 1965 va gravar un primer disc en català amb temes d'Andreu Borrell (Amb una mirada) i d'altres autors, i el 1976 va publicar un disc amb cançons patriòtiques catalanes, Catalunya Triomfant, que va tenir gran repercussió.

Calduch va continuar cantant, ja gairebé sempre en català, fins als 70 anys, quan va començar a tenir problemes de salut. L'any 2002 se li va retre un homenatge a la seva localitat natal. VilaWeb/ElPunt: Mor Ramon Calduch, una veu per recordar