lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de desembre, 2008

El Govern preveu aprovar l'avantprojecte de llei de les vegueries a finals de març

La llei que ha de permetre la nova ordenació territorial de Catalunya s'aprovarà durant l'any vinent. Així ho ha assegurat aquest divendres el conseller de Governació, Jordi Ausàs, que ha fixat el pròxim mes de març com a data perquè el Govern aprovi l'avantprojecte de llei de governs locals per Consell Executiu. Ausàs, que ha fet aquestes declaracions a la fira d'Amposta, ha reiterat que la primera vegueria que es crearà serà la de l'Ebre, tot i que la constitució total no serà fins després dels pròxims comicis municipals previstos pel 2011.

El conseller ha deixat clar que el Govern ja té un esborrany de l'avantprojecte de llei que ha de permetre la creació de vegueries, i que s'està consensuant “política i territorialment”. En aquest sentit, Ausàs ha assegurat que l'avantprojecte s'aprovarà a finals de març perquè en el transcurs del 2009 es debati en el Parlament. “El 2009 és l'any en què del Parlament ha de sortir la llei que ha de permetre la creació de les vegueries”, ha manifestat.

Ausàs ha concretat també que la vegueria estarà constituïda “amb tots els ets i uts” després de les pròximes eleccions municipals, tot i que l'aprovació del marc legal estarà llesta “molt abans”. El conseller també ha reiterat que els consells de vegueria substituiran les diputacions provincials, tal com diu l'Estatut; i que la primera vegueria que es constituirà serà la de l'Ebre. “Per moltes raons però, sobretot, perquè ens emparem en el consell intercomarcal de les Terres de l'Ebre, aprovat pel president Tarradelles”, ha explicat.