lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2008

Carod continua considerant vàlid el referèndum si el TC retalla l'estatut

El vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va dir ahir, a l'acte d'ERC de dos anys de govern d'entesa, que si el Tribunal Constitucional espanyol retallés l'estatut, s'hauria de tornar a donar la veu al poble català. El president del partit, Joan Puigcercós, també va dir que, ara més que mai, Esquerra havia de deixar clar que volia un estat propi perquè era l'única garantia que la gent tingués drets com tots els altres països d'Europa.

L'acte, doncs, va aplegar Carod i Puigcercós en un mateix auditori, després de les conferències que van fer l'un i l'altre per separat els dies anteriors.

Puigcercós va dir que els ciutadans de Catalunya només tindrien drets dins d'un estat català, perquè en un estat espanyol o francès aquests drets serien trepitjats. També va advocar per la Catalunya positiva, 'que mira el futur, que fa propostes agosarades i valentes'.

Al seu torn, Carod va advertir: 'No acceptarem que una dotzena de magistrats a 600 quilòmetres de distància en el tribunal més polititzant de la història d'Espanya decideixi' per Catalunya. En aquest context, va assegurar que el poble català ja havia decidit: 'Quan el poble de Catalunya parla ha de callar tothom, fins i tot dotze magistrats que no representen la voluntat democràtica.' Avui: Carod manté la consulta