lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de desembre, 2008

ERC vol que el Rei rebi classes de català

El senador d'ERC Miquel Bofill ha instat aquest divendres el Govern espanyol a prendre les mesures necessàries perquè el rei rebi "classes de català" perquè pugui “aconseguir un domini estàndard de la llengua catalana” Bofill ha argumentat que el Rei és el cap d'un Estat "plurilingüe", i ha afegit que l'Exèrcit també hauria d'ensenyar català als militars.

En roda de premsa al costat del diputat del Congrés Joan Tardà per presentar la campanya “Mil i una preguntes al Govern espanyol sobre el que l'Estat no fa i hauria de fer pel català”, ha considerat que el rei i també el príncep d'Astúries "han de parlar català". Per aquesta raó, entre la bateria de 1.027 preguntes al Congrés i al Senat que presentaran la setmana que ve, preguntaran a l’executiu si "creu convenient instar el Cap de l'Estat a aprendre les llengües oficials, i particularment el català, per fomentar la pedagogia de la tolerància lingüística, la cultura i el plurilingüisme".

També pregunta al Govern si preveu "oferir els mitjans adequats perquè el Cap de l'Estat aconsegueixi un domini estàndard de la llengua catalana" i si creu que la pàgina web de la Casa Reial hauria d'editar-se també en català.

Avui: ERC vol que el rei aprengui català i que l'Exèrcit l'ensenyi als militars