lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de desembre, 2008

El Senat aprova el veto d'ERC als pressupostos

El Ple del Senat ha aprovat aquest dimarts el veto als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentat per ERC, amb els vots a favor de PP, CiU, ERC i ICV, i els vots en contra del PSOE, PNB i vuit membres del Grup Mixt en contra. Ara el text serà retornat al Congrés dels Diputats sense cap de les esmenes presentades a la cambra Alta. En total han estat 135 vots a favor, 127 vots en contra i 0 abstencions.

El veto d'esquerra ha estat l'únic dels quatre presentats al Senat que ha tirat endavant, ja que previament havien estat rebutjats els presentats per PP i CiU en no arribar a la majoria absoluta, precisament per no comptar amb el suport d'ERC, que ha votat en contra del primer i s''ha abstingut en el segon. Quant al veto presentat per ICV, aquest no ha arribat a ser votat ja que ha prosperat abans el presentat pels senadors republicans.

D'aquesta manera, el projecte acaba la seva tramitació parlamentària al Senat i torna al Congrés per a la seva aprovació definitiva en el mateix estat que va sortir de la cambra baixa, on el govern espanyol només necessitarà la majoria simple per aixecar el veto del Senat, cosa que es dona per feta gràcies al suport de PNB i BNG. Així, la resolució del Senat no tindrà conseqüències reals, ja que l'Executiu no tindrà més problemes per ratificar el projecte de llei.

Tu ho entens?

VilaWeb/ElPunt: El senat espanyol veta els pressupostos de l'estat per al 2009