lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de desembre, 2008

Més moral que l'Alcoià!!!

Montilla assegura que l'acord sobre finançament encara no està en la recta final El president de la Generalitat, José Montilla, considera, quan falten només tres setmanes perquè acabi el termini marcat, que l'acord sobre finançament no està encara en la recta final. Aquestes afirmacions contradiuen les veus dels qui apunten a un acord imminent en aquesta matèria.

En una conversa informal amb els periodistes a Tòquio i utilitzant una metàfora musical, Montilla ha explicat que la música de l'acord comença a afinar però no prou encara. El president català ha assegurat que no hi ha cap proposta escrita.

La manca d'acord entre el govern i l'Estat en matèria de finançament respon, segons ha explicat Montilla, a una qüestió bàsica: l'anivellament o solidaritat de Catalunya vers la resta de l'Estat. La proposta catalana plasmada a l'Estatut aposta per un anivellament de tipus parcial, que inclogui únicament sanitat, educació i serveis socials.

Segons ha apuntat Montilla, aquest punt continua essent un dels més conflictius en la negociació entre els dos governs i és un dels factors que en dificulta l'acord. La data límit per arribar a un acord és el 31 de desembre, després que el passat 9 d'agost s'incomplís el primer dels terminis, establert en l'Estatut.