lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de maig, 2009

"Tres anys és un termini d'espera raonable per a la sentència de l'Estatut"

María Teresa Fernández de la Vega 210509 RAC1

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat aquest dijous que "tampoc ha passat tant de temps" perquè el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciï sobre el recurs d'inconstitucional de l'Estatut presentat pel PP. "Tres anys és un termini d'espera raonable per a la sentència". A més, ha assegurat que el TC ha d'abordar molts temes, "més importants que l'Estatut".

En una entrevista a RAC 1, De la Vega, que considera que l'Estatut és constitucional, ha remarcat que "els temps del TC i de la justícia són diferents" i que el pronunciament sobre les diferents qüestions que aborda, entre les quals la de l'Estatut, és normal que tardin a arribar. Amb tot, ha considerat que la sentència es coneixerà "aviat, en uns mesos".

La dirigent socialista ha remarcat, però, que "l'important" és que la decisió "es faci des de l'assossegament i la tranquil·litat", i també ha volgut desvincular la sentència sobre el recurs a l'Estatut de la negociació del finançament.

Assegura que s'aconseguirà "un bon acord" de finançament per a Catalunya que "durarà molts anys". "Serà més just del que ha estat fins ara en el sentit que Catalunya sempre ha estat solidària i és just que rebi més recursos en funció de la seva aportació, de la població i a partir de criteris que permetra tenir un finançament millor", ha assenyalat.