lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de juny, 2009

Caixa Tarragona no descarta una fusió amb altres entitats

Encara que el president de la caixa d'estalvis, Rafael Jené, assegura que no hi ha cap procés en marxa referent a això Mentre les remors sobre una possible fusió entre les tres caixes d'estalvi catalanes amb presència pública (Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Girona) s'acreixen, ahir, els màxims dirigents de l'entitat tarragonina van parlar ahir per primera vegada de fusió com una de les possibilitats que hi ha damunt de la taula.

Segons el director general de Caixa Tarragona, Rafael Jené, «la situació econòmica ?obliga? a les entitats a analitzar els efectes de la crisi i com aquesta pot evolucionar per a valorar quin és la millor opció per a l'entitat». En aquest sentit, Jané va assegurar que l'entitat «estarà atenta» als possibles canvis de les finances i als moviments en l'entorn legislatiu.

Això sí, Jené va voler deixar clar les condicions que s'haurien de donar per a estudiar una possible acció de fusió. «En primer lloc que l'entitat resultant fora més potent i eficient per a poder millorar el servei als clients; segon, que els costos socials i laborals fossin òptims; i, finalment, que es mantingués el sentiment territorial en les accions de la nova caixa. I és que per al director general de Caixa Tarragona la fusió ha de tenir un sentit i només així es podria donar. Malgrat tot, el màxim responsable de la caixa d'estalvis va assegurar que «no hi ha cap procés de fusió en estudi» D'altra banda, l'assemblea general de Caixa Tarragona va aprovar ahir els comptes de l'exercici del 2008 que es va tancar amb un benefici consolidat de 36,5 milions d'euros. Uns resultats que el director general de l'entitat va qualificar de «molt bons en temps de crisis». Jané va recordar que Caixa Tarragona ve d'aconseguir en el 2007 uns resultats rècord de 51 milions d'euros. Per al 2009 els resultats seran previsiblement inferiors als actuals. L'assemblea també va servir per a renovar la meitat dels òrgans de govern de l'entitat presidida per Gabriel Ferraté.