lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de juny, 2009

Pujol creu que l’independentisme no té sortida

Jordi Pujol 260609 RAC1

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va assegurar que entén “perfectament” que s’advoqui per l’independentisme davant l’actitud “hostil” d’Espanya respecte a Catalunya, encara que va manifestar que no creu que l’independentisme sigui la solució. “L’independentisme crec que no té sortida, i el no independentisme també ho té difícil. Per tant ara és un moment realment molt complicat”, va declarar Pujol, després de recalcar que l’actitud de PSOE i PP cap a Catalunya és “molt negativa”.

En declaracions a RAC 1, Pujol es va referir a antics dirigents de CiU com l’exconseller de Justícia i Governació Agustí Bassols o el també exconseller Max Cahner, que han impulsat l’associació Sobirania i Justícia, que aposta obertament per la independència de Catalunya.

L’expresident va afegir que “per ara” Catalunya no pot esperar “grans coses positives” respecte als temes que té pendents, com el model de finançament o la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. No obstant això, va advertir que en el futur “això pot canviar” si l’Estat “baixa del burro”.