lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de juliol, 2009

Joan Puigcercós: 'No tenim la menor certesa que aquest acord de finançament es compleixi'

En un clima de confrontació política entre el govern i l'oposició i just abans del ple monogràfic sobre finançament al Parlament de Catalunya, el president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, valora en aquesta entrevista el nou acord de finançament aprovat el 15 de juliol. I avisa: 'ara cal seguir molt atentament la redacció de la LOFCA', la llei que ha de regular el nou model, perquè 'no tenim la menor certesa que l'acord es compleixi'.

A l'entrevista, Puigcercós relata amb detall les últimes hores de la negociació, que van ser especialment intenses per a Esquerra. De fet, alguns membres destacats del partit van oposar-se d'entrada a l'acord i no va ser fins a l'últim moment, després d'una llarga i tensa discussió, que el partit va decidir donar-hi suport ferm.

Tot i això, admet que cap representant del govern espanyol no li va confirmar en cap moment a ell, de manera explícita, la xifra dels 3.855 milions d'euros de recursos addicionals que el partit s'havia fixat com a condició mínima, sinó que la xifra era el resultat d'un càlcul del partit mateix basat en les partides econòmiques ofertes pel govern espanyol.