lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de juliol, 2009

Joan Puigcercós veuria "lògica" una remodelació del Govern després de l'acord de finançament

Joan Puigcercós 260709 CATinfo

El president d'ERC veuria "lògica" una remodelació del Govern després d'haver assolit l'acord per al nou sistema de finançament autonòmic. No obstant, ha admès que és una decisió que ha de prendre el president de la Generalitat, José Montilla, i entendria que no canviés a cap conseller a 15 mesos de les eleccions al Parlament.

En una entrevista a Catalunya Informació, ha explicat que "el Govern ha d'agafar força suficient en aquest proper any perquè els recursos que arribaran fruit de l'acord de finançament han d'impulsar l'economia catalana". En aquest sentit, ha opinat que "un nou Govern enfortit, amb nova energia, seria important", encara que ha reconegut que s'haurien de tenir en compte els "equilibris" de les tres forces de govern i s'ha mostrat satisfet amb la feina dels consellers d'ERC. No li consta que s'hagi començat a parlar d'aquesta qüestió, ja que el finançament ha ocupat gairebé tot el temps fins ara.

Igualment, ha assegurat que la tasca de govern es veurà més a partir d'ara, una vegada tancat el debat sobre el finançament. De fet, segons ell, fins a les pròximes eleccions "tornarà la política", amb lleis promogudes per ERC com la d'organització territorial, la del cinema o la d'acollida d'immigrants. En conseqüència, ERC recuperarà "credibilitat" davant els seus electors i condicionarà els pactes de la seva formació a que els altres partits assumeixin el dret a decidir i es corresponsabilitzen amb els seus vots a Madrid.

Avui: Puigcercós aposta per remodelar el govern i ICV li para els peus