lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’agost, 2009

Ángel Juanes creu que la sentència sobre l'Estatut serà "trascendent"

El president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, creu que la sentència que ha de dictar el Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut de Catalunya serà "transcendent" perquè comportarà "una nova interpretació de la Constitució".

Juanes assenyala que hagués estat "desitjable" que la resolució sobre els recursos d'inconstitucionalitat plantejats a l'Estatut "s'haguessin dictat abans", tot i que reconeix que es tracta de "sentències complicades" i defensa que el TC "té la seva pròpia dinàmica".

"Ho sé perquè he estat allà de lletrat. El TC dicta sentències transcendents per a la vida social i política del país i aquesta és una d'elles. Es plantegen, i això cal dir-ho, problemes importants d'ordre constitucional referits a altres Estatuts que han copiat literalment el català", afirma.

"Això vol dir que la discussió teòrica va més enllà del tema concret de l'Estatut i es plantegen qüestions importants de com interpretar qüestions que estan recollides en la majoria dels estatuts, com la problemàtica dels rius, que no és una qüestió intranscendent", subratlla.