lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’agost, 2009

Obama defensa la seva reforma sanitària

El president dels Estats Units, Barack Obama, va demanar ahir el suport popular per al seu programa de reforma del sistema sanitari, que va presentar com a “urgent” perquè l’actual sistema, va dir, “està portant les empreses i les famílies a la fallida”.

El president se’n va anar a l’oest per difondre als conservadors i rurals Estats de Montana i Colorado les bondats de la reforma sanitària, la seva prioritat en política nacional, que, a hores d’ara, li està fent perdre una part del seu capital polític. L’objectiu d’aquests dos discursos és fer callar les veus crítiques en contra del polèmic pla.

“Necessito que truqueu a les portes, que parleu amb els vostres veïns i que difongueu les dades”, va afirmar Obama en una assemblea popular a Montana per explicar els detalls del seu controvertit pla.

Obama va assegurar que molts nord-americans són “presoners” de les asseguradores que els neguen cobertura per condicions mèdiques preexistents, els cancel·len les pòlisses quan cauen malalts o els apliquen tarifes que no poden pagar quan més necessiten l’assegurança. Segons Obama, el nou pla acabarà amb aquests fets. Els Estats Units gasten en sanitat el doble que Europa però no hi ha cobertura universal.