lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 d’agost, 2009

L'Ertzaintza dissol una nova manifestació abertzale prohibida per l'Audiència Nacional amb diverses càrregues

Efectius antidisturbis de l'Ertzaintza han impedit aquesta tarda i per segon dia consecutiu a Sant Sebastià la celebració d'una nova manifestació a favor dels drets dels presos d'ETA convocada pel Moviment pro amnistia a favor dels presos d'ETA, que havia estat prohibida per l'Audiència Nacional.

La marxa, convocada per a les 19h de la tarda al costat del Kursaal de la capital de Guipúscoa, ha reunit un centenar de persones que portaven fotografies de presos d'ETA i que han intentat dirigir-se cap al barri de Gros cridant lemes com La lluita és l'únic camí o Presos bascos a casa.

Diverses dotacions policials els esperaven en el lloc de la convocatòria i els han convidat a suspendre la manifestació, moment en el qual, segons la conselleria d'Interior basca, els participants han tirat botelles contra els agents, que han respost amb diverses càrregues per dissoldre la concentració. Els agents han retingut diverses persones que portaven cartells de presos per identificar-los. Les càrregues policials s'han repetit per diferents carrers de la ciutat.

Avui: L'esquerra abertzale avisa al PSOE que s'equivoca si creu que eradicarà el seu projecte polític