lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de setembre, 2009

Arenys de Munt tanca la jornada electoral amb un 41,01% de participació

Arenys de Munt ha tancat a les 20 hores en punt d'aquest vespre la jornada electoral de la consulta per la independència de Catalunya amb la participació de 2.671 arenyencs, el 41,01% de la població amb dret a vot. Aquesta xifra és superior a la participació de les eleccions europees, en què van votar-hi 2.165 persones (35,14%) i a la del referèndum de la constitució europea, amb la participació de 2.273 persones (40,43%). A més la dada, segons els organitzadors de la consulta, 's'apropa' a la del referèndum de l'Estatut, en què hi van votar el 48,85% de la població amb dret a vot. Els organitzadors han destacat la importància d'aquestes dades en un context de 'dificultats' i 'tensions'.

A les sis de la tarda havien votat 2.309 arenyencs, el que representa un 35,44% del cens que estava cridat a les urnes.

El portaveu de la comissió organitzadora, Josep Manel Ximenis, assegura que 'al poble l'interessa molt més anar a votar per la independència que per l'Estatut'.

El portaveu de la comissió organitzadora, Josep Manel Ximenis, ha detallat que el sistema operatiu pel control del vot està sent eficient i que, per tant, en aquest sentit, no s'ha produït cap incidència en aquest sentit. On tampoc hi ha incidències és al carrer i Ximenis celebra que el d'Arenys de Munt sigui un 'exemple de civisme per part de la ciutadania i del món independentista'.

Sobre les dades de participació, un altre dels portaveu de la comissió organitzadora, Alfons López Tena, recorda que cada percentatge 'està en relació al cens de cada elecció' i que, per tant, en xifres absolutes la consulta independentista també és un èxit 'perquè el cens d'aquest diumenge és més ampli a l'incloure població entre 16 i 18 anys i immigrants'.