lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de setembre, 2009

Carretero confirma que 'hi haurà una nova opció independentista' a les eleccions al Parlament

Joan Carretero 130909 CATinfo

El dirigent de Reagrupament, Joan Carretero, ha anunciat avui que hi hauria una nova opció electoral independentista a les pròximes eleccions i ha augurat que treuria molt bona nota. Carretero no ha confirmat si seria ell el cap de llista d'aquesta candidatura ni si tindria el nom de Reagrupament, i ha deixat les portes obertes a formar-ne part al president del Barça, Joan Laporta, que es va manifestar divendres a la Diada a favor de la independència.

Per Carretero, que ha fet les declaracions a Catalunya Informació, els dos objectius principals han de ser: 'treballar per la independència de Catalunya el més aviat possible i perquè hi hagin noves lleis i normes que regenerin la política del país'. Segons diu, 'cal fer una política diferent, amb noves lleis, més transparents i on els diputats de cada partit es guanyin els seus electors, evitant així que la seva permanència a l'escó la determini la cúpula del partit'.

Carretero, que ha admès que es va iniciar a la vida política per aconseguir la independència de Catalunya, ha afirmat que cal fer un 'país modèlic', amb una política més semblant a les democràcies dels països nord europeus, amb més transparència, i no pas a les de l'Amèrica Llatina.

Sobre la consulta d'Arenys, Carretero ha dit que sorgia com resultat del 'desencís de la societat i de la seva preocupació per la direcció política i social que té Catalunya'.

Carretero, que ha carregat contra la política del president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat que la consulta d'Arenys 'fa mal al tarannà del PSC que pretén fer creure que el país no té cap problema'.