lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de setembre, 2009

Vint-i-dues personalitats pel referèndum

Vint-i-dues personalitats del món cultural, polític i econòmic català han participat aquest dissabte a la tarda en un darrer acte unitari en suport a la consulta autodeterminista d’avui a Arenys de Munt, que ha aplegat més de 500 persones a la sala d’actes municipal.

Després que la justícia hagi supès l’acord del ple que donava suport a la iniciativa del MAPA, els parlaments han destacat el paper pioner i la significació històrica que la proposta sorgida en aquest poble del Maresme suposa en el procés de Catalunya cap a l’exercici de l’autodeterminació. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha fet vots perquè la consulta s’articuli en molts altres municipis i que “l’espai d’opinió generat es tradueixi en fets polítics i electorals”. L’impulsor de la plataforma Deumil.cat, Enric Canela, ha destacat que “ha aconseguit posar la independència en la centralitat del discurs polític”, mentre el jurista Alfons López Tena ha denunciat que l’Estat ha fet tot el possible per “impedir el lliure dret a votar”, però no se n’haurà sortit.

Elisenda Paluzie, Patricia Gabancho, Aureli Argemí, Jordi Coca, Assumpta Montellà o Èric Bertran també hi han participat, en un escenari presidit per una senyera gegant, a la Sala Municipal on s'havia de fer la votació si la jutge no ho hagués prohibit.

directe.cat: 22 personalitats del país donaran suport aquest dissabte a la consulta d'Arenys de Munt

VilaWeb: Personalitats de tot el país tanquen la campanya electoral amb un acte de suport a Arenys de Munt