lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de desembre, 2009

La Confederació de Consumidors i Usuaris denuncia un frau amb la Loteria de Nadal

La Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) ha advertit avui que l'empresa European Lottery Guild està anunciant a la publicació d'una aerolínia europea la venda de participacions d'entre 40 i 800 euros per al Sorteig de Nadal que toquen una de cada sis vegades.

L'empresa afirma que la seva seu és a Holanda, tot i que la venda o promoció de loteria espanyola fora d'Espanya no és legal, i es val, al publicar-se en una aerolínia, de l'escàs coneixement que alguns estrangers tenen sobre el funcionament dels jocs d'atzar a Espanya per oferir la venda de participacions. Això sí, l'empresa demana la reserva de les participacions per telèfon mitjançant targeta de crèdit.

Els reclams per als incauts són el nombre limitat de dècims, l'exempció d'impostos de les quantitats que es poguessin guanyar i unes possibilitats de guanyar de sis a una, així com l'import total del sorteig, que ascendeix a 2.300 milions d'euros. A més, l'anunci està escrit en anglès per mirar de donar-li l'aparença d'autenticitat, fundant la falsa creença que és possible guanyar un premi de la Loteria espanyola a través d'European Lottery Guild.