lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de desembre, 2009

Puigcercós reclama a CiU que no menystingui els seus votants independentistes

El president d'ERC, Joan Puigcercós, va advertir ahir a Convergència i Unió (CiU) que 'no pot posar el cap sota a l'ala' sobre el procés cap a la independència de Catalunya. Va recordar que una 'majoria' dels votants de la coalició van participar diumenge passat en les consultes sobiranistes i que una part vol 'que aquest país sigui independent'. Puigcercós va alertar que CiU 's'equivoca' si vol mantenir una actitud conservadora i 'posicionant-se en una majoria relativa' per fer pactes amb PSC o PP, i li va reclamar que 'compleixi el seu paper històric i esdevingui el centre-dreta independentista'.

Amb un contundent 'el terra s'ha mogut sota els peus de Convergència' Puigcercós va donar l'avís a la coalició de no 'especular' amb l''àmbit independentista i sobiranista'.

Però, en el marc del consell nacional d'Esquerra, Joan Puigcercós també va avisar els socialistes que 'la via autonomista' que defensen és 'morta'. Per això, digué als militants d'ERC que a Catalunya 'o continuem igual dins el marasme autonòmic' o bé 'continuem la nostra tasca per a una sortida clara i nítida per la independència'. 'No ens ho posaran fàcil, però el resultats demostren que l'esquerra independentista existeix', afegí.

esquerra.cat: Puigcercós reclama a CiU que 'esdevingui el centre-dreta independentista'