lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de febrer, 2010

Joan Puigcercós: "Les consultes són l'expressió positiva de la ciutadania. No són una reacció contra res"

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha acompanyat aquest matí a l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, a dipositar el seu vot al col·legi situat al Casino del municipi vallesà, en la que és la segona volta de les consultes sobre la independència de Catalunya.

Per a Puigcercós, però, aquest cop l'Estat ha après que posar pals a les rodes a aquests moviments ciutadans no només no serveix de res sinó que mobilitza el vot més radical.

"Avui, les consultes són l'expressió positiva de la ciutadania. No són una reacció contra res", ha remarcat el president d'ERC, tot i que no cal relaxar-se.

A més, segons Puigcercós, aquestes consultes posen les bases per a la consulta definitiva i ha valorat molt positivament que la hagi estat la ciutadania la que s'hagi organitzat per fer-ho.

“El país està fent passes de gegant per aconseguir que algun dia els seus ciutadans puguin dir que volen un estat propi”, ha afirmat el líder republicà.

En aquest sentit, Puigcercós ha animat a "seguir remant" per aconseguir que Catalunya tingui un Estat propi, independentment de l'actitud de l'Estat espanyol.

Puigcercós ha insistit que les consultes sobiranistes comporten un acte cívic, lliure i democràtic que demostra que "no hi ha cap trauma" en la reclamació de la independència.

Finalment, ha convidat a votar a aquells que no hi estiguin d’acord: “Aquells que no vulguin un estat propi també poden votar" ha reblat Puigcercós.