lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de febrer, 2010

L'economia espanyola no es recupera

L'estat espanyol no aconsegueix superar la recessió en l'últim trimestre del 2009. Segons el Banc d'Espanya, l'economia va caure un 0,1% i acumula un descens del PIB del 3,6 en tot l'any passat. A més , diu que la reforma de les pensions no serà suficient. Aquestes xifres se sumen a una forta caiguda de la borsa espanyola: ahir va tancar amb pèrdues del 6%, la pitjor xifra en 15 mesos, i la pitjor de les caigudes als mercats europeus, que també van tancar amb pèrdues, però més moderades.

I tot plegat en un clima d'acusacions al govern espanyol per la proposta de reforma de les pensions, la improvisació en la gestió de la crisi i l'esperpèntica actuació de l'executiu de Zapatero, que incloïa la mesura (després retirada) d'augmentar a vint-i-cinc anys els anys mínims de còmput per a rebre la pensió de jubilació.

A més a més, cal tenir en compte les afirmacions del premi Nobel d'Economia, Paul Krugman que en un article a 'The New York Times' va dir que 'Espanya era el gran perill de l'euro' i que l'economia espanyola no tenia més sortida que la de retallar sous.

Tot amb tot, la vice-presidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que l'economia espanyola 'és forta' i que 'el govern té el timó i un pla'.