lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2010

El conseller d'Agricultura diu que els bancs fan passar un "calvari" als pagesos

El mercat financer no aporta liquiditat a l'agricultura i en els últims sis mesos està fent passar "un autèntic calvari" als productors que demanden crèdits i no els reben malgrat que les seves explotacions són pròsperes, segons que ha dit el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena.

Per això, Llena ha avançat que concreta un pla de xoc per facilitar crèdits als pagesos, ja que els bancs i les caixes no els concedeixen ni que els projectes siguin viables, i que aportarà uns 200 milions d'euros en diverses iniciatives financeres.

El conseller, que espera que el pla pugui aprovar-se dimarts que ve a la reunió del consell executiu de la Generalitat, ha explicat que inclou una vintena de mesures, entre les que destaca les ajudes per al sector agroindustrial i cooperatiu, amb uns 70 milions d'euros destinats a préstecs sense interessos i a ajudes, que complementen línies ja existents.

"Es tracta d'aportar liquiditat al sector en el seu conjunt -ha argumentat el conseller- i també afavorir que qualsevol mena d'explotació amb problemes tingui accés a crèdits".