lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de maig, 2010

La CANC denuncia que l'Ajuntament d'Ascó li posa entrebancs per fer un acte reivindicatiu al municipi

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha denunciat que l'Ajuntament d'Ascó li està posant tots els entrebancs possibles per evitar que divendres organitze un acte reivindicatiu a la plaça del Casal. En aquest sentit, l'Ajuntament va enviar un informe a la direcció general de la policia en què demanava que es denegués el permís a la CANC per ocupar la plaça del Casal, ja que la brigada municipal hi havia de treballar. Finalment, però, la CANC ha aconseguit el permís.

«L'Ajuntament volia que l'acte reivindicatiu tingués lloc al camp de futbol, però hem aconseguit el permís d'Interior per concentrar-nos a la plaça del Casal», ha explicat el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. L'Ajuntament va informar els Mossos d'Esquadra que l'endemà dissabte organitza un mercat medieval, raó per la qual la brigada municipal havia de treure material del magatzem que està situat a la plaça del Casal, una feina que no podria dur a terme si es fes la concentració. «S'ha comprovat que l'accés al magatzem és per un altre carrer, per la qual no cosa no hi ha problema», ha assenyalat Saladié.

Tot i això, la CANC encara té problemes logístics per celebrar l'acte de divendres en què estan previstes diverses actuacions musicals. «Encara no ens han donat el permís per instal·lar l'equip de so», ha dit el portaveu de la CANC. L'acte reivindicatiu començarà a les set de la tarda amb les actuacions musicals i és previst que a les vuit del vespre es facin els parlaments. Hi intervindrà Carlos Bravo, responsable d'energia nuclear de Greenpeace; l'enginyer Marcel Coderch, l'escriptor Xavier Garcia i el portaveu de la CANC, Sergi Saladié. La concentració és el segon acte de protesta que organitza la CANC a Ascó, després que a principi d'any milers de persones sortissin al carrer per rebutjar el cementiri nuclear.