lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de febrer, 2008

Membres de les JERC s'encadenen i despleguen una pancarta a les portes de l'Arxiu de Salamanca per reclamar el retorn dels 'papers'

Membres de les JERC s'han encadenat i han desplegat aquest dilluns davant la seu de l'Arxiu General de la Guerra Civil, situat al carrer 'Espolio' de Salamanca, una pancarta amb el lema 'Trenquem les cadenes del franquisme. Volem tots els papers' per reclamar el retorn a Catalunya dels dos milions de documents (1.500 caixes) propietat d'ajuntaments, partits, sindicats i particulars, i dels set lligalls propietat de la Generalitat que no es van incloure la 'primera tramesa' dels 'papers de Salamanca'.

L'acció ha transcorregut sense incidents i sense la intervenció de la policia, que ha mantingut una vigilància discreta. En declaracions als mitjans, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca, ha denunciat l'actitud del govern espanyol, que segons ha afirmat 'frena' de forma reiterada i 'per motius electorals' el retorn dels arxius, en una actitud 'vergonyosa' per part d'un govern d'esquerres.