lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de febrer, 2008

Ridao: Kosovo és un "precedent importantíssim" per a Catalunya i el País Basc

Ridao 180208 CATinfo El portaveu d'ERC al Parlament i candidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha advertit avui que la independència unilateral de Kosovo és un "precedent importantíssim" per a Catalunya i el País Basc, perquè demostra que "quan la gent vol la independència, cal acceptar-la" i ha anunciat que figurarà entre les seves prioritats traslladar el debat sobre el reconeixement de l'Estat independent de Kosovo al Congrés.

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva nacional, ha criticat que "Espanya s'ha situat a la banda de Romania i Grècia, els estats més jacobins d'Europa ara mateix" negant-se a reconèixer la independència de Kosovo.

"Ni la França més jacobina i centralista de Sarkozy, que a més és un aliat tradicional i històric de Sèrbia, ha tingut la mateixa actitud que Moratinos o Zapatero", ha criticat.

Malgrat admetre que "Kosovo i Catalunya no són el mateix", ha advertit que "un dels primers debats" que els republicans traslladaran al Congrés serà el de la negativa del Govern a reconèixer la independència.