lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de maig, 2008

Arzalluz acusa el govern espanyol de fer un muntatge amb les últimes detencions d'ETA

L'expresident del PNB Xabier Arzalluz no entén "a què ve aquesta alegria" pel cop policial a la cúpula d'ETA a Bordeus (França) i la detenció del considerat número u de la banda terrorista, Francisco Javier López Peña, àlies Thierry, si aquest és un "negociador", a qui "van seguir" després de les "converses" durant la treva.

En declaracions després d'una conferència a Girona organitzada pel col·lectiu 2014, va dir: "Fins ara nosaltres pensàvem que el cap polític d'ETA era Urrutikoetxea i el cap militar, Txeroki. Ara de cop i volta en treuen un altre, que resulta que va ser un dels interlocutors en les converses que van tenir l'estiu passat i l'altre el govern central i el PSOE amb ETA i amb HB".

"Ja ho sabien"

L'expresident del PNB ha emfatitzat que "està clar" que les forces i cossos de seguretat de l'Estat "van seguir" Thierry, "i sabien on estava perquè havia estat reunit amb ells". "Saps què deia quan el duien detingut? Cridava: "Quan treguin el meu nom cauran tots els que van estar aquí", al·ludint a les converses i negociacions".

"Poques vegades he vist amb aquesta alegria unànime parlar de detencions, tant per part del president espanyol i els ministres, com pel president francès", ha subratllat.