lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de maig, 2008

Baltasar diu, per fi, que el govern es planteja anul·lar el transvasament

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha admès aquest dimecres que el govern català es planteja no realitzar el transvasament de l'Ebre a Barcelona si les pluges garanteixen que hi haurà prou reserves d'aigua als pantans per proveir la població fins al juny de l'any que ve. És la primera vegada que un membre de l'executiu català admet en públic la possibilitat d'anul·lar la canonada entre Tarragona i Barcelona.

Baltasar ha assegurat, en declaracions als periodistes, que l'executiu català està analitzant com es podria garantir el subministrament de la població de Barcelona si finalment es derogués el decret llei que possibilita la prolongació del denominat minitransvasament de l'Ebre des de Tarragona fins a Barcelona.

"Caldrà analitzar quines mesures cal posar en marxa. També estem analitzant la no materialització de la canonada i, per tant, estem analitzant com funcionaria el sistema amb la derogació del reial decret llei", ha dit Baltasar.

El conseller ha aclarit que és "impensable" que es derogui el decret i es mantingui el projecte de construcció de la canonada entre Tarragona i Olèrdola (Alt Penedès), a la vegada que ha subratllat que la Generalitat està en permanent contacte amb el govern central per prendre una decisió sobre això.

Precisament, el portaveu del grup del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, va avançar ahir que el ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí tindrà llest entre avui i demà un informe que permetrà saber si les últimes pluges són suficients per anul·lar el trasllat d'aigua a Barcelona.

Respecte al trasllat d'aigua en vaixells procedents de Marsella (França) i Tarragona, Baltasar ha explicat que arribaran només els prop de seixanta vaixells que s'han contractat fins al 15 d'agost i que ja estan pagats.

Barcelona, doncs, no rebrà finalment cap vaixell amb aigua procedent de la planta dessalinitzadora de Carboneras (Almeria), malgrat les obres que s'estan portant a terme al port andalús per fer efectiva la càrrega de líquid als vaixells.

elperiódico: La Generalitat ja estudia com garantir el subministrament a Barcelona si es paralitza el transvasament

LaVanguárdia: La Generalitat admite por primera vez que se plantea parar el minitrasvase del Ebro

VilaWeb/ElPunt: Baltasar admet ara que el govern es replanteja el transvasament

1 comentari:

Anònim ha dit...

Patètic, este tio...