lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juny, 2008

Les últimes pluges eleven el nivell dels embassaments del Ter-Llobregat al 53%

Les pluges del cap de setmana no han estat tan intenses com les de dies anteriors, encara que han contribuït a augmentar una mica més el nivell dels embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasteix d'aigua l'àrea de Barcelona i que ja freguen el 53 per cent de la seva capacitat.

Els cinc pantans d'aquestes conques acumulen a dia d'avui 323,54 hectòmetres cúbics, una mica menys que el nivell que presentaven fa just un any, quan estaven al 56,5 per cent de capacitat i atresoraven 346 hectòmetres cúbics, segons dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

En concret, l'embassament de Susqueda, el de més capacitat de Catalunya, es troba al 37 per cent, mentre que el de Sau està al 62,35; el de la Baells al 77,21; el de la Llosa del Cavall al 40 i el de Sant Ponç al 71,57.

Per la seva banda, el conjunt de pantans de les conques internes, que a principis d'abril van arribar a una situació crítica, han superat ja la meitat de la seva capacitat gràcies al maig més plujós dels últims vint-i-cinc anys, que ha deixat precipitacions abundants en bona part del territori i, sobretot, a la capçalera dels rius.

La recuperació dels embassaments permetrà a la Generalitat donar demà per superada la fase d'excepcionalitat 2 per la sequera, cosa que permetrà aixecar algunes restriccions en l'ús de l'aigua potable, com la prohibició d'omplir piscines o regar jardins.

Superada oficialment l'alerta per la sequera, el govern espanyol procedirà a derogar divendres que ve el decret llei que possibilita la prolongació del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona.